Mūsų mylimi receptai. Bon appetite!
DUBAJAUS ŠOKOLADO STILIAUS TARTALETĖS
Porcijos: 6 vnt. (8 cm Ø, 20 mm aukščio)
Naudojamos formos: KIT 3D Tarte Ring Bloom Ø80mm
1.Trapi tešla
Ingredientai
Gaminimo procesas
• Miltus, cukraus pudrą, migdolų miltus ir susmulkintą sviestą maišyti iki birios masės (panašios į smėlį).
• Supilti kiaušinius ir maišyti, kol masė taps vientisa tešla.
• Iškočioti tešlą iki 2,5 mm storio, išpjauti reikiamo dydžio apskritimus.
• Formuoti tartaletės pagrindą ir kepti 170 °C temperatūroje 10–12 minučių.
2.Traškusis kataifi tešlos sluoksnis
Ingredientai
Gaminimo procesas
• Visus ingredientus tolygiai permaišyti dubenyje.
3.Kepti kataifi tešlos
Ingredientai
Gaminimo procesas
• Šaldytą kataifi tešlą supjaustyti 1–1,5 cm ilgio gabalėliais. • Paskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti 170 °C temperatūroje apie 10 min., kol švelniai pagels.
• Supilti sviestą, pabarstyti cukraus pudra ir dar kepti, kol įgaus gintarinę spalvą.
4.Ganašas
Ingredientai
Gaminimo procesas
• Pakaitinti grietinėlę su gliukozės sirupu ir užpilti ant šokolado.
• Išmaišyti blenderiu iki vientisos masės. • Atvėsus iki 35–30 °C, įmaišyti sviestą
5.Sūrio pistacijų kremas
Ingredientai
Gaminimo procesas
• Želatiną užpilti vandeniu ir palikti brinkti.
• Plakti trynius, cukrų ir vandenį virš garų vonelės iki 82 °C.
• Sudėti išbrinkusią želatiną, maskarponės sūrį ir pistacijų pastą, išmaišyti blenderiu.
• Lengvai suplakti grietinėlę iki „lengvo rašto“ ir atsargiai sumaišyti su kremine mase.
• Paskirstyti į silikonines formas, užšaldyti.
6.Tartaletės formavimas
Ingredientai
Gaminimo procesas
• Į atvėsusį tartaletės pagrindą įdėti traškųjį kataifi tešlos sluoksnį.
• Užpilti ganašą iki pat tartaletės viršaus, dėti į šaldytuvą stingti bent 1 valandą.
• Tartaletės kraštus apibarstyti keptais kataifi "siūlais".
• Viršų papuošti užšaldyto sūrio pistacijų kremo „gėle“, padengta neutraliu dekoravimo geliu. Skanaus!
Išbandykite kitus receptus
Daugiau puikių receptų
Tartaletės
Žaliųjų citrinų tartaletės
Mini tartaletės desertas, gaivus, švelnus, subtilaus žaliųjų citrinų skonio. Trapi tešla, saldintas sutirštintas pienas, žaliųjų citrinų sultys, visų šių skonių derinys sukuria unikalų ir gaivinantį vasaros skonį.
Tartaletės
Pekano riešutų tartaletė
Tartaletės