Mūsų mylimi receptai. Bon appetite!

DUBAJAUS ŠOKOLADO STILIAUS TARTALETĖS

Porcijos: 6 vnt. (8 cm Ø, 20 mm aukščio)
Naudojamos formos: KIT 3D Tarte Ring Bloom Ø80mm

1.Trapi tešla

Gaminimo procesas

• Miltus, cukraus pudrą, migdolų miltus ir susmulkintą sviestą maišyti iki birios masės (panašios į smėlį).
• Supilti kiaušinius ir maišyti, kol masė taps vientisa tešla.
• Iškočioti tešlą iki 2,5 mm storio, išpjauti reikiamo dydžio apskritimus.
• Formuoti tartaletės pagrindą ir kepti 170 °C temperatūroje 10–12 minučių.

2.Traškusis kataifi tešlos sluoksnis

Ingredientai

100 g Kepti kataifi tešlos
35 g Pistacijų įdaras
20 g Smulkinti pistacijų riešutai

Gaminimo procesas

• Visus ingredientus tolygiai permaišyti dubenyje.

3.Kepti kataifi tešlos

Ingredientai

150 g Kataifi tešlos
30 g Tirpintas sviestas

Gaminimo procesas

• Šaldytą kataifi tešlą supjaustyti 1–1,5 cm ilgio gabalėliais. • Paskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti 170 °C temperatūroje apie 10 min., kol švelniai pagels.

• Supilti sviestą, pabarstyti cukraus pudra ir dar kepti, kol įgaus gintarinę spalvą.

4.Ganašas

Gaminimo procesas

• Pakaitinti grietinėlę su gliukozės sirupu ir užpilti ant šokolado.

• Išmaišyti blenderiu iki vientisos masės. • Atvėsus iki 35–30 °C, įmaišyti sviestą

5.Sūrio pistacijų kremas

Gaminimo procesas

• Želatiną užpilti vandeniu ir palikti brinkti.

• Plakti trynius, cukrų ir vandenį virš garų vonelės iki 82 °C.

• Sudėti išbrinkusią želatiną, maskarponės sūrį ir pistacijų pastą, išmaišyti blenderiu.

• Lengvai suplakti grietinėlę iki „lengvo rašto“ ir atsargiai sumaišyti su kremine mase.

• Paskirstyti į silikonines formas, užšaldyti.

6.Tartaletės formavimas

Ingredientai

Gaminimo procesas

• Į atvėsusį tartaletės pagrindą įdėti traškųjį kataifi tešlos sluoksnį.

• Užpilti ganašą iki pat tartaletės viršaus, dėti į šaldytuvą stingti bent 1 valandą.

• Tartaletės kraštus apibarstyti keptais kataifi "siūlais".

• Viršų papuošti užšaldyto sūrio pistacijų kremo „gėle“, padengta neutraliu dekoravimo geliu. Skanaus!

Išbandykite kitus receptus

Daugiau puikių receptų

Tartaletės

Žaliųjų citrinų tartaletės

Mini tartaletės desertas, gaivus, švelnus, subtilaus žaliųjų citrinų skonio. Trapi tešla, saldintas sutirštintas pienas, žaliųjų citrinų sultys, visų šių skonių derinys sukuria unikalų ir gaivinantį vasaros skonį.

Visi receptai Mažiau receptų

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: