Mūsų mylimi receptai. Bon appetite!

Žaliųjų citrinų tartaletės

Mini tartaletės desertas, gaivus, švelnus, subtilaus žaliųjų citrinų skonio. Trapi tešla, saldintas sutirštintas pienas, žaliųjų citrinų sultys, visų šių skonių derinys sukuria unikalų ir gaivinantį vasaros skonį.

1.Ingredientai pagaminti 6 vnt. tartalečių

Ingredientai

165 g. Trapi tešla (Gamybos aprašymas 3 punkte)
180-220 g. Žaliųjų citrinų kremas
50 g. Itališkas Morengo

Gaminimo procesas

Šį desertą galite paruošti dvejais būdais.

Pirmasis, naudoti jau paruoštas tartaletes, kurias galite įsigyti mūsų svetainėje

https://e.minordija.lt/176-tartaletes

Antrasis, pasiruošti trapią tešlą. Kaip pasiruoši trapią tešlą, ir formuoti tartaletes, aprašymą rasite trečiame recepto punkte.

2.Paruošti žaliųjų citrinų kremą reikės:

Gaminimo procesas

Saldintą sutirštintą pieną ir kiaušinių trynius supilame į ąsotėlį ir sublenderiuojame. Supilame žaliųjų citrinų sultis ir dar kartą sublenderiuojame. Ąsotėlį uždengiame plėvele ir valandai paliekame šaldytuve.

3.Paruošti Trapiai tešlai reikės:

Gaminimo procesas

Į plakimo indą suberiame kvietinius ir migdolų miltus, cukraus pudrą bei sudedame susmulkintą šaltą sviestą. Maišome kol masė tampa vienodai biri, lyg smėlis. Kiaušinį paplakame ir supilame į maišomą tešlą. Maišyti kol nebeliks sausų trupinukų. Tešlą suvyniojame į plėvelę ( taip laikyti viso darbo metu, kad paviršius neapdžiūtų). Atpjauname dalį tešlos ir kočiojame iki 3 mm storio. Dalį lakšto supjaustome 17 cm ilgio ir 3,5 cm pločio juostelėmis. Jas reikia švelniai spaudžiant „priklijuoti“ vidinėje tartaletės žiedo pusėje. Iš tokio paties storio tešlos išspaudžiame 5 cm skersmens apskritimus – tai tartalečių dugneliai. Juos dedame į žiedus ir sujungiame su šoninėmis sienelėmis švelniai paspaudžiant ( nepaliekame skylučių ). Suformuotas tartaletes kepame 170 °C apie 10-12 min ( tartaletės turi būti iškepę, nes užpildytos kremu stipriau neruduos). Ištraukiame iš orkaitės, bet žiedų nenuimame ir vėsinti nebūtina. Į kiekvieną žiedą pilame po 30-37 g paruošto žaliųjų citrinų kremo ( iki žiedų viršaus ) ir dar kepame 150 °C 10 min. Ištrauktus iš orkaitės gaminukus atvėsinkite ir galite dekoruoti arba užšaldyti.

4.Paruošti itališką morengą reikės:

Ingredientai

200 g. Cukrus
65 g. Vanduo

Gaminimo procesas

Į plakimo indą supilkite kiaušinių baltymus ( tiek plakimo indas, tiek plakimo šluotelė turi būti sausi ir neriebaluoti ). Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą – virkite iki 118 °C. Sirupą pilkite plona srovele į besiplakančius baltymus. Plakite iki vidutinio standumo putų. Į paruoštą morengą atvėsintas tartaletes galite „nardinti“ arba puošti iš konditerinio maišelio su pasirinktu antgaliu spaudžiant raštus. Morengo paviršių galite apdeginti arba pabarstyti riešutais, trupinukais, smeigti šokolainius papuošimus.

Išbandykite kitus receptus

Daugiau puikių receptų

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: