Mūsų mylimi receptai. Bon appetite!
Panettone
Panettone - tai tradicinis itališkas kalėdinis pyragas, kurį labai pamėgo ir lietuviai. Kepamas tik kartą per metus, prieš Kalėdas, galbūt todėl yra toks visų laukiamas.
1. Įmaišas
Ingredientai
Gaminimo procesas
Visos žaliavos maišomos kartu iki vientisos masės. Tešlos temperatūra 26-28°C Uždengtas įmaišas laikomas 24-26°C temperatūroje 12-14 valandų. Įmaišas būna sukritęs.
2. Tešla - Dekoracijos
Ingredientai
Gaminimo procesas
Į įmaišą sudėti Dolce Forno, cukrų, druską ir pusę sviesto. Maišyti lėtai 3 min. Lėtai ir palaipsniui pilti kiaušinių trynius ir maišyti antru greičiu kol gausis pilnai išsiminkius lygi tešla. Supilti palaipsniui likusį ištirpintą sviestą. Minkyti, kol tešla bus blizgi ir atlips nuo katilo šonų (15-20 min.) Vėl jungiam pirmą greitį (lėtai), atsargiai sudėti razinas ir cukatus. Maišom apie 1 min. Tešlos temperatūra 26-28°C. Tešlos atsistovėjimas 28- 30°C temp 50-60 min. Sudalinti tešlą reikiamo dydžio gabaliukais (520g), suapvalinti ir palikti 15-20 min. atsistovėti. Tada dar suapvalinti ir dėti į popierines formas. Kildinti 28-30°C temp 70% drėgmės 5-6 valandas. Prieš kepimą Panettone apdžiovinama 10 min.
3. Dekoracijos
Ingredientai
Gaminimo procesas
Tepamos dekoracijos, jei reikia barstomos cukraus pūdra ir stambiu cukrumi. Kepama 170-180°C temp. Laikas 23-25 min. Gaminio centre temperatūra turi būti ne mažesnė kaip 92-94°C. Išėmus iš krosnies Panettone turi būti apverčiama dugnu į viršų ir laikoma 8-10 valandų. Tam yra specialųs virbai, jais praduriam šoną palei dugną, tuomet apverčiam ir pakabinam vežymėlyje vėsti. Prieš kepimą: ~550g Po kepimo: ~500g Receptūros kiekis: 5 vnt.