Mūsų mylimi receptai. Bon appetite!

BRAŠKIŲ TORTAS

Gardus, lengvai paruošiamas, gaivus vasariškas tortas.

1. Migdolų Dacquoise biskvitas

Gaminimo procesas

Persijotus miltus, migdolų miltus ir cukrų( I ) sumaišyti.
Baltymus išplakti su cukrumi ( II ) iki gražios išplaktų baltymų tekstūros.
Mentelės pagalba įmaišyti persijotus sausus ingredientus.
Tešlą išlyginti ant kepimo popieriaus ir pabarstyti migdolų drožlėmis bei cukraus pudra.
Kepti 180°C apie 12min.

2. Braškių confit

Gaminimo procesas

Tyres pakaitinti su cukrumi iki 40-50°C.
Sudėti brinkintą želatiną ir supilti citrinos sultis.
Supilstyti į 16cm Ø žiedus.
Užšaldyti.

3. Braškių putėsiai

Ingredientai

0.300 kg Nat.grietinėlė (I)
0.060 l Vanduo želatinos brinkinimui
0.040 kg Cukrus
0.012 kg Šalčiu džiovintų braškių pudra

Gaminimo procesas

Želatina užmerkiama.
Braškių tyrė pašildoma kartu su cukrumi.
Sudedama želatina ir maišant ištirpinama.
Grietinėlė plakama kartu su vaniliniu cukrumi iki lengvo rašto.
Įmaišoma atvėsusi braškių masė, suberiama braškių pudra.
Palengva permaišoma.

4. Pagrindinė receptūra (18cmØ)

Ingredientai

0.200 kg Migdolų Dacquoise biskvitas (2x16cmØ)
0.160 kg Braškių confit (16cmØ)
0.540 kg Braškių putėsiai

Gaminimo procesas

Tortas formuojamas "aukštyn kojom".
Į paruoštą torto žiedą pilamas putėsių kremas (300g).
Dedamas biskvito lakštelis.
Pilama putėsių kremo (100g), dedamas 16cmØ braškių žele diskas.
Vėl pilama putėsių kremo (apie 130g), ir uždedamas antrasis biskvitas. Užšaldyti.
Dekoruojamas neutraliu dekoravimo geliu, dėliojamos uogos ir morengai.

5. Dekoravimo detalės

Ingredientai

Gaminimo procesas

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: